5 Aralık 2023 Salı

Gmail Hesabınız Silinme Tehlikesi Altında

Google, Aralık ayında en az iki yıldır kullanılmayan Gmail, Google Fotoğraflar, Drive gibi hizmetleri içeren hesapları sileceğini açıkladı.



Aslında bu adımın arkasında yatan önemli bir neden, kişisel gizlilik ve veri güvenliği olarak gösteriliyor. Kullanıcıların zamanla kullanmayı bıraktığı, unuttuğu veya artık ihtiyaç duymadığı hesapları silerek, veri bütünlüğünü koruma amaçlanıyor. Ancak bu temizlik sadece hesapları değil, aynı zamanda yıllar öncesine ait belki de unutulmuş dosyaları da etkiliyor.



Geçtiğimiz mayıs ayında da gündeme gelen bu karar sonucunda silinen hesaplar, Gmail, Google Fotoğraflar, Drive gibi uygulamalara erişimini kaybedecek.



2024'e kadar devam edebileceğini söylene Google, öncelikle hiç kullanılmamış hesapları hedef alacak. Bu hesap sahiplerine silinmeyle ilgili birden fazla uyarı gönderilecek. Bir hesabın aktif kabul edilebilmesi için son iki yılda en az bir Google hizmetini kullanmış olması gerekmekle birlikte eğer bir hesabın aktif olup olmadığından emin değilseniz, hesabınızı açık tutmak istiyorsanız belirtilen hizmetlerden birini kullanarak hesabınızı aktif hale getirmeniz öneriliyor.



Google'ın önceden YouTube'a yüklenmiş videoları olan hesapları ve iş hesaplarını silmeyeceğini de belirtelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder